logo-kleur.png

De horeca heeft een zware tijd achter de rug. Nu langzaam het licht aan het einde van de tunnel schijnt, schreeuwt de branche om personeel. Alles wordt uit de kast gehaald voor een succesvolle zomer, maar goede medewerkers liggen niet voor het oprapen. “Daarom initieerden wij het project WellDone”, leggen Jessica de Greef en Ingrid Peeters van WerkgeversServicepunt Noord-Limburg uit. “Binnen dit project bieden we zij-instromers de mogelijkheid om met behulp van een praktijkgerichte opleiding aan de slag te gaan in de horeca. Anderzijds voldoen we aan de grote personeelsvraag van horeca-ondernemers; een win-win situatie.”

Parkhotel Horst, De Schatberg en Fun & Entertainment Centrum Sevenum, proeflokaal Goesting in Venray, MFCC ’t Raodhoes in Blerick en Van der Valk Venlo committeerden zich aan het WellDone project. Samen met Koninklijke Horeca Nederland, Leerwerkloket Noord-Limburg en praktijkopleiders stomen ze zij-instromers in slechts zes weken klaar voor het horecavak. Dat doen ze enerzijds door leerwerkplekken in de praktijk aan te bieden, anderzijds door theorie toegankelijk te maken. Caroline Tebbens van Leerwerkloket Noord-Limburg: “Het unieke aan dit project is dat alle partijen samenwerken voor het beste eindresultaat. Om WellDone te laten slagen zijn enthousiaste werkzoekenden, ondernemers, vakprofessionals, opleiders en financieringsorganisaties bij elkaar gebracht. Samen hebben we dit project vormgegeven.” Christel Nabuurs van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is het daar roerend mee eens. "Wij zijn razend enthousiast over WellDone, omdat wij het belangrijk vinden een brug te slaan tussen werkzoekenden en het grote personeelstekort in de horeca. Want uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel en dat is gasten volop laten genieten in de horeca." Hay Wilders van ’t Raodhoes in Blerick vult aan: “Deelnemers hoeven geen diploma te hebben of een heuse ‘horecatijger’ te zijn. Vriendelijkheid en gastvrijheid zijn veel belangrijker. De fijne kneepjes van het vak leren we de kandidaten wel in de praktijk!”


Kandidaten grijpen kans via WellDone project

down-arrow-1.png

Scroll down

Horeca stelt deuren open voor zij-instromers

Horeca stelt deuren open voor zij-instromers

down-arrow_1_.png (Copy)

In stappen aan de slag

Op maandag 17 mei 2021 ging WellDone officieel van start met een kick-off bijeenkomst in Parkhotel Horst. De acht geselecteerde deelnemers maakten kennis met elkaar, met hun begeleider én met de potentiële werkgevers. Ook ontvingen ze hun werkrooster en ondersteunende theorie; praktische informatie om de dag daarop meteen aan de slag te gaan. Want dat is de volgende stap in het carrièretraject; praktijkervaring opdoen. “Met tien masterclasses bij de deelnemende bedrijven bepalen we na vier weken welke werkzaamheden en welk horecabedrijf het beste bij de zij-instromer past”, leggen de initiatiefnemers uit. 



“Mijn droom

wordt werkelijkheid”

– kandidaat Rinaica

Vervolgens draaien de medewerkers twee weken mee in het gekozen bedrijf om daarna een contract te tekenen en volop aan de slag te gaan. “Wij bieden baangarantie, flexibele werktijden en een passende vergoeding; een mooie uitgangspositie voor zij-instromers”, licht Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting toe.


WellDone in de media

Het project WellDone trok veel aandacht van de regionale pers. Onder andere Dagblad de Limburger, L1, 1Limburg, Omroep Venlo en Peel en Maas Venray publiceerden een mooi artikel.

Enthousiast aan de start

Iedereen met zijn eigen motivatie, maar allemaal met dezelfde drive, staan ze vol enthousiasme aan het begin van hun horecacarrière; de eerste acht kandidaten van het WellDone project. Kapster Rinaica ziet haar grote droom langzaam werkelijkheid worden. “Ik heb altijd al de wens gehad om in de horeca te werken. Dit project is een eerste opstap daarnaartoe. Ik hoop dat ik straks na enkele jaren werkervaring bij een mooie horecazaak, mijn eigen cateringbedrijf op kan starten.” Verzorgende Sylvia start dit traject met een heel andere visie. “Ik ben toe aan meer positiviteit in mijn baan. Eerst verzorgde ik dementerenden, maar daarbij kwam ik ook veel ellende tegen. Hoewel de horeca heel iets anders is, blijf ik tóch voor mensen zorgen. Als je gasten blij kunt maken dan krijg je zelf ook een voldaan gevoel!” 



“Als je gasten blij kunt 

maken dan krijg je zelf ook 

een voldaan gevoel!” 

– kandidaat Sylvia

Christel Nabuurs (regiomanager KHN Noord- en Midden-Limburg vertelt trots waarom KHN participeert in het WellDone-project.

Welldone-project

project-management_1_...
down-arrow-1.png

Scroll down

Kandidaten grijpen kans via WellDone project

logo-kleur.png

De horeca heeft een zware tijd achter de rug. Nu langzaam het licht aan het einde van de tunnel schijnt, schreeuwt de branche om personeel. Alles wordt uit de kast gehaald voor een succesvolle zomer, maar goede medewerkers liggen niet voor het oprapen. “Daarom initieerden wij het project WellDone”, leggen Jessica de Greef en Ingrid Peeters van WerkgeversServicepunt Noord-Limburg uit. “Binnen dit project bieden we zij-instromers de mogelijkheid om met behulp van een praktijkgerichte opleiding aan de slag te gaan in de horeca. Anderzijds voldoen we aan de grote personeelsvraag van horeca-ondernemers; een win-win situatie.”

Parkhotel Horst, De Schatberg en Fun & Entertainment Centrum Sevenum, proeflokaal Goesting in Venray, MFCC ’t Raodhoes in Blerick en Van der Valk Venlo committeerden zich aan het WellDone project. Samen met Koninklijke Horeca Nederland, Leerwerkloket Noord-Limburg en praktijkopleiders stomen ze zij-instromers in slechts zes weken klaar voor het horecavak. Dat doen ze enerzijds door leerwerkplekken in de praktijk aan te bieden, anderzijds door theorie toegankelijk te maken. Caroline Tebbens van Leerwerkloket Noord-Limburg: “Het unieke aan dit project is dat alle partijen samenwerken voor het beste eindresultaat. Om WellDone te laten slagen zijn enthousiaste werkzoekenden, ondernemers, vakprofessionals, opleiders en financieringsorganisaties bij elkaar gebracht. Samen hebben we dit project vormgegeven.” Christel Nabuurs van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is het daar roerend mee eens. "Wij zijn razend enthousiast over WellDone, omdat wij het belangrijk vinden een brug te slaan tussen werkzoekenden en het grote personeelstekort in de horeca. Want uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel en dat is gasten volop laten genieten in de horeca." Hay Wilders van ’t Raodhoes in Blerick vult aan: “Deelnemers hoeven geen diploma te hebben of een heuse ‘horecatijger’ te zijn. Vriendelijkheid en gastvrijheid zijn veel belangrijker. De fijne kneepjes van het vak leren we de kandidaten wel in de praktijk!”


In stappen aan de slag

Op maandag 17 mei 2021 ging WellDone officieel van start met een kick-off bijeenkomst in Parkhotel Horst. De acht geselecteerde deelnemers maakten kennis met elkaar, met hun begeleider én met de potentiële werkgevers. Ook ontvingen ze hun werkrooster en ondersteunende theorie; praktische informatie om de dag daarop meteen aan de slag te gaan. Want dat is de volgende stap in het carrièretraject; praktijkervaring opdoen. “Met tien masterclasses bij de deelnemende bedrijven bepalen we na vier weken welke werkzaamheden en welk horecabedrijf het beste bij de zij-instromer past”, leggen de initiatiefnemers uit. 


WellDone in de media

Het project WellDone trok veel aandacht van de regionale pers. Onder andere Dagblad de Limburger, L1, 1Limburg, Omroep Venlo en Peel en Maas Venray publiceerden een mooi artikel.


“Mijn droom

wordt werkelijkheid”

– kandidaat Rinaica

Vervolgens draaien de medewerkers twee weken mee in het gekozen bedrijf om daarna een contract te tekenen en volop aan de slag te gaan. “Wij bieden baangarantie, flexibele werktijden en een passende vergoeding; een mooie uitgangspositie voor zij-instromers”, licht Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting toe.


Horeca stelt deuren open voor zij-instromers

Horeca stelt deuren open voor zij-instromers

Enthousiast aan de start

Iedereen met zijn eigen motivatie, maar allemaal met dezelfde drive, staan ze vol enthousiasme aan het begin van hun horecacarrière; de eerste acht kandidaten van het WellDone project. Kapster Rinaica ziet haar grote droom langzaam werkelijkheid worden. “Ik heb altijd al de wens gehad om in de horeca te werken. Dit project is een eerste opstap daarnaartoe. Ik hoop dat ik straks na enkele jaren werkervaring bij een mooie horecazaak, mijn eigen cateringbedrijf op kan starten.” Verzorgende Sylvia start dit traject met een heel andere visie. “Ik ben toe aan meer positiviteit in mijn baan. Eerst verzorgde ik dementerenden, maar daarbij kwam ik ook veel ellende tegen. Hoewel de horeca heel iets anders is, blijf ik tóch voor mensen zorgen. Als je gasten blij kunt maken dan krijg je zelf ook een voldaan gevoel!” 



“Als je gasten blij kunt 

maken dan krijg je zelf ook 

een voldaan gevoel!” 

– kandidaat Sylvia

Welldone-project

project-management_1_...
down-arrow_1_.png (Copy)

Christel Nabuurs (regiomanager KHN Noord- en Midden-Limburg vertelt trots waarom KHN participeert in het WellDone-project.